Masanga-hospitalet – hvad sker der egentlig?

Masanga-hospitalet – hvad sker der egentlig?

Mange Høje-Taastrup borgere og medlemmer af Masanga.dk  har gennem årene kunnet følge med i hvad der sker med Masanga-hospitalet i Sierra Leone. Hospitalet der har i særlig tilknytning til Høje-Taastrup idet det var den lokale speciallæge Peter Bo Jørgensen der i 2005 tog initiativ til at hjælpe det forfaldne spedalskheds­hospital i junglen i gang igen.

Onsdag den 1. december kl. 19 vil der blive mulighed for i Taastrup Kulturcenter, Poppelalle 12 at høre Peter Bo Jørgensen gøre status. Det sker på baggrund af at han lige har været dernede.

Foredraget

Foredraget vil berette om  baggrunden for opstart og etablering samt om  den udvikling som hospitalet og dets mange projekter har gennemløbet de sidste 15 år.  Kontrakten med myndighederne i Sierra Leone går frem til år 2026. I løbet af de næste 5 år skal hospitalet overdrages til  myndighedernes  som fremover har ansvaret for driften og udviklingen af hospitalet.

Masanga Hospitalet i Sierra Leone, verdens fattigste land, blev genåbnet i 2006 efter den blodige borgerkrig havde hærget landet i mere end 10 år.

En stor indsats af den Taastrup baserede U-landsforening Masangas venner – senere omdøbt til Masanga.dk har formået med stor støtte, fra mange af indbyggerne på vestegnen, fra humanitære organisationer som Lions Club, virksomheder og fonde- at få genetableret hospitalet.

Målet

Målet har været og er stadig

– at medvirke til at lokalbefolkning selv kan drive hospitalet sammen med lokale og nationale myndigheder

– At få etablerede adgang til sundhedsydelser for de mest sårbare og udsatte

– og gennem udvikling af uddannelsesprogrammer og partnerskaber skabe et fundament, et bæredygtigt fundament, således at hospitalet også i fremtiden ville kunne yde disse basale sundhedstjenester til befolkningen i Sierra Leone.

Stifteren af projektet, Speciallæge Peter Bo Jørgensen vil afholde et gratis foredrage for alle interesserede onsdag d. 1. 12. i kulturhuset i Taastrup, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup kl 19.

Verdens mindste projekt med verdens største vision

Projektet går ind i slutfasen for den danske deltagelse vedkommende.

Foredraget vil berette om baggrunden for opstart og etablering samt om den udvikling som hospitalet og dets mange projekter har gennemløbet de sidste 15 år.  Kontrakten med myndighederne i Sierra Leone går frem til år 2026. I løbet af de næste 5 år skal hospitalet overdrages til myndighedernes som fremover har ansvaret for driften og udviklingen af hospitalet.

Kom med på en spændende rejse med Peter Bo Jørgensen personlige beretninger om et projekt som har opnåede fantastiske resultater og som forhåbentlig kan inspirere til lignende projekter og handlinger.

Masanga projektet har behandlet ca.250.000 mennesker, har for tiden ca. 170 ansatte på hospitalet og på College, uddannelsesinstitutionen som også har 400 studerende.

Masanga projektet har medvirket til, at uddanne 74 kirurger i landet, har oprettet den første og eneste fysioterapi skole i landet, og uddanner professionelle sygeplejersker på bachelor niveau.

Der er for tiden 120 sengepladser men hospitalet er under udvidelse med en større akut modtageafdeling.

Alle er velkommen til at starte julemåneden med dette foredrag som er bygget op om

Mantraerne

– jeg bliver rig af at give

-Stick to the plan

-Say Yes

-Be open minded..

Dørene åbnes kl. 19 og foredraget starter kl 19.15 og varer en time

Herefter er der rig mulighed for spørgsmål og diskussion frem til kl 21.00 hvor vi afslutter.

Der kan købes drikkevarer og madvarer før, under og efter arrangementet. Alle er velkommen.

Vi følger kulturhuset retningslinjer for arrangementer mht evt mundbind, Coronapas og afstand  og afspritning.