"Kirurgisk Klinik´s vision er at være en moderne speciallægepraksis i et af verdens rigeste lande, som gennem relationer til sundhedsprojekter i den 3. Verden medvirker til at forbedre sundhedstilstanden og sundhedsvæsener globalt."

Peter Bo Jørgensen

Speciallæge

Masangaprojektet er startet af kirurgisk kliniks speciallæge Peter Bo Jørgensen.
Masanga hospitalet ligger i Sierra Leone et af verdens fattigste lande. Siden 2006 har kirurgisk klinik speciallæge Peter Bo Jørgensen taget del i opbygningen og udviklingen af projektet. I dag er der et fungerende 100 sengs hospital, en uddannelsesinstitution og et businessprogram.

Gennem de sidste 10 år har vi behandlet mere end 250.000 mennesker og uddannet sygeplejersker og læger i basal livreddende kirurgi. Læs mere på www.masanga.dk

Masanga Runners

Der er mange måder at støtte op om Masangaprojektet. En af dem er at løbe for projektet. Kirurgisk kliniks speciallæge Peter Bo Jørgensen løber og samler på den måde penge ind til projektet. masanga runners er en særlig dedikerede gruppe af løbere der er er ambassadører for projektet på deres egen måde. Løberen skaffer selv sine donerer som efter individuel aftale støtter løberen. Pengen går ubeskåret til masaga projektet og er fradragsberettiget. Der løbes efter mottoet "you never run alone - you never run for nothing".

CapaCare

CapaCare er en medicinsk humanitær organisation som leverer kapacitetsopbygning og træning/uddannelse af medicinsk personale i områder hvor der er for få af disse.
CapaCare er en norsk organisation som blev stiftet i 2008 og har tilholdssted på St. Olavs Hospital, Trondheim University Hospital.

CapaCare’s hovedaktivitet er det Kirurgiske træningsprogram i Sierra Leone. Hvor unge lokale læger og Community Health Officers (CHO), som er medicinsk uddannet sundhedspersonale, blive uddannet til at håndtere de mest udbredte kirurgisk og obstetriske procedurer og traumer.

Kirurgisk kliniks speciallæge Peter Bo Jørgensen har været med i opstartsfasen af organisationen og sidder i CapaCare´s bestyrelse og har flere gange været udsendt som underviser for CapaCare. Masanga hospitalet er base og vært for CapaCare-programmet i Sierra Leone.

College på Masanga

Uddannelsen af kvalificerede sundhedsarbejder er essentiel i udviklingsarbejdet. Masanga projektet har i samarbejde med de lokale myndigheder i Sierra Leone åbnet et College. Tonkolili District College of Healths Sciences. Kirurgisk kliniks speciallæge Peter Bo Jørgensen har været initiativtager til dette og sidder med i bestyrelsen af College som uddanner sygeplejersker og er ved at etablere den første fysioterapi uddannelse i landet.

Der er 250 studerende og 40 ansatte på institutionen.