headerbg-behandlinger

Bækkenbundsudredning

Kirurgisk klinik SagaNordic udreder og behandler sygdomme og tilstande i bækkenbunden.

Det drejer sig blandt andet om;

Akutte og kroniske smerter i og omkring endetarmsåbningen og i bækenbunden, hæmorider, rifter, forstoppelse og om mekaniske årsager til at det er vanskeligt at komme af med afføringen. Der kan være tale om såvel inde som ydre fremfald af endetarmens slimhinde(interne og eksternt rectal prolaps), om frembuling af endetarmen mod skeden bagvæg( rectocele). I nogle tilfælde tarmen at  ligge i klemme mellem endetarmen og skeden( enterocele). Ufrivillig afføring, incontinens hører også med i denne gruppe.

Disse forhold kan nærmere udredes ved den kliniske undersøgelse samt kikkertundersøgelse af endetarmen og tyktarmen samt ved dynamisk bækkenbundsscanning med ultralyd  suppleret med 3D billeder af bækkenbunden.

Når udredningen har afklaret årsagerne til tilstanden vil en behandlingsplan blive iværksat. Dette kan være kirurgisk behandling som udføres på kirurgisk klinik og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at henvise til hospitalsbehandling enten i gynækologisk regi eller i kirurgisk regi afhængig af tilstanden.

I langt de fleste tilfælde er der endvidere behov for nærmere vurdering og behandling og træning af bækkenbunden.