Genåbning efter pandemien- Går patienten til læge ?

Genåbning efter pandemien- Går patienten til læge ?

Pandemien har medført at antallet af henvendelser til sundhedsvæsenet er faldet drastisk. Vi har alle fulgt myndighedernes anvisninger  og på denne måde har vi sammen fået kontrol over pandemien. Det er godt og stor ros herfra til en beslutningsdygtig regering og et godt organiseret og omstillingsparat sundhedsvæsen. Fantastisk at det lykkedes at holde pandemien under kontrol.

Genåbningen skal i gang inden det hele falder sammen. Alle glæder sig til dette omend det bliver på ny og anderledes måde vi kommer til at omgås  hinanden. Det er ikke kun erhvervslivet der skal i gang  igen. Det gælder også  sundhedsvæsenet som skal genoptage sine vanlig aktiviteter. Patienterne må  ikke holde sig tilbage med at gå til læge for at blive undersøgt og behandlet.

I speciallæge praksis er vi stolte over at vi kunne tilbyde vores assistance til sygehusvæsenet under pandemien. 500 speciallæger meldte sig til at kunne blive indkaldt til tjeneste i sygehusregi,til bekæmpelse af corona pandemien. Heldigvis blev der ikke brug for dette. Sundhedsstyrelsen anbefalede at vi i speciallæge praksis forsat skulle holde åbent og forsat udrede og behandle på en række områder der ikke kunne vente på behandling. Det som kunne vente blev udskudt.

Der blev også lavet aftaler om at vi i speciallægepraksis skulle afhjælpe de kirurgiske afdelinger ved at modtage patienter som kunne udredes hos os. Vi udreder dagligt for kræftsygdomme i tarmsystemet og vi kunne aflaste sygehusene med at udføre gastroskopier og coloskopi som er vores kerne kompetence områder.  Det er ikke mange der er blevet om visiteret til speciallægepraksis og sygehusene er nu ved  at gå i gang igen og tager sig af disse patienter .

Pandemien betød at vi måtte ændre på vores prioriteringer . Vi  har koncentreret os om og tage os af akutte patienter eksempelvis  pt med akutte smerter i maven, patienter  med blødning fra tarmen, med mistanke om kræft samt behandlingskrævende infektioner i huden og også infektioner i og omkring endetarmsåbningen. Du kan læse på bloggen om hvordan coronaen berører Kirurgisk Klinik SagaNordic

Nu er der åbnet op igen og vi genoptager derfor alle vores aktiviteter igen.  Det er vigtigt at man kommer til sin læge for at blive visiteret og hvis der er behov for henvisning til kirurgisk speciallæge  er vi naturligvis behjælpelige. Ofte vil den praktiserende læge sørge for at  henvisningen bliver lagt ud på henvisningshotellet. Du skal så selv finde en speciallæge.

brok operation i lokalbedøvelse

Der udføres mange forskellige typer operationer og undersøgelser på kirurgisk klinik. Her en brok operation i lokalbedøvelse

Du kan finde alle  de praktiserende speciellæger på sundhed.dk og her kan du også se ventetider og oplysninger generelt om klinikkerne.

På Kirurgisk Klinik SagaNordic kan du oprette dig via vores hjemmeside og gå ind under kontakt på patientportalen . Herinde kan du skrive til os med dine spørgsmål og du kan også booke tid til forundersøgelse på patientportalen. Når du booker dig op giver du os tilladelse til at hente din henvisning og til at vi kan gå ind på sundhed.dk(hvis der er behov for dette) og se hvilke andre sygdomme og behandlinger du har modtaget. På denne måde kan vi forberede os på dit besøg her på klinikken.

Når du er oprette og har aftalt tid til undersøgelse sender vi dig information på sms med link til den undersøgelse eller  behandling du skal til.

Det er vigtigt at du læser vores vejledninger og for de fleste af vores procedurer er der lavet videoer der fortæller om proceduren. Vi ønsker at du skal være godt forberedt til forløber her.

Vi kan også sende dig nyheder og informationer,  via vores nyhedsbrev, hvor vi også fortæller hvad vi laver på klinikken i almindelighed og der vil være mulighed for at læse om vores hospitals projekt i Sierra Leone – Masanga projektet som er startet af Kirurgisk Klinik SagaNordic´s speciallæge Peter Bo Jørgensen.

Du er velkommen på Kirurgisk Klink SagaNordic  se vores velkomst video her.

vores billedudsmykning på klinikken

vi har mange flotte billeder på væggene som binder klinikken sammen