Foredrag Masanga-hospitalet – hvad sker der egentlig?

 

Masanga-hospitalet – hvad sker der egentlig?

Mange Høje-Taastrup borgere og medlemmer af Masanga.dk  har gennem årene kunnet følge med i hvad der sker med Masanga-hospitalet i Sierra Leone. Hospitalet der har i særlig tilknytning til Høje-Taastrup idet det var den lokale speciallæge Peter Bo Jørgensen der i 2005 tog initiativ til at hjælpe det forfaldne spedalskheds­hospital i junglen i gang igen.

Onsdag den 1. december kl. 19 vil der blive mulighed for i Taastrup Kulturcenter, Poppelalle 12 at høre Peter Bo Jørgensen gøre status. Det sker på baggrund af at han lige har været dernede.

Foredraget vil berette om  baggrunden for opstart og etablering samt om  den udvikling som hospitalet og dets mange projekter har gennemløbet de sidste 15 år.  Kontrakten med myndighederne i Sierra Leone går frem til år 2026. I løbet af de næste 5 år skal hospitalet overdrages til  myndighedernes  som fremover har ansvaret for driften og udviklingen af hospitalet.

 

Fakta-ark:

Masanga projektet har behandlet ca 250.000 mennesker. Der er for tiden ca 170 ansatte på hospitalet og på Colleges. Uddannelsesinstitutionen har 400 studerende. Har medvirket til, i samarbejede med Norske CapaCare  at uddanne 74 kirurger i landet , har oprettet den første og eneste fysioterapiskole i landet, uddanner professionelle sygeplejersker på bachelor niveau

 

Der er for tiden 120 sengepladser men hospitalet er under udvidelse med en større akut modtage afdeling.

Det er gratis at deltage. Der kan købes drikkevarer og madvarer før, under og efter arrangementet.

Vi uddanner kirurger

Speciallæge Peter Bo Jørgensen holder tale ved graduation ceremoni